# 22 MATH PUZZLES WITH ANSWERS TO TEST YOUR LOGIC

00:14 – Easy math puzzles to smoothly start your brain workout. Btw, kids solve this in seconds (it took me more than 10 minutes, I’m definitely an old soul).

02:05 – Odd one out – Logic puzzles.

These easy picture puzzles for kids and logic puzzles with answers will test the sharpness of your brain. Technically, they are super easy, but in reality they break heads of many teachers (test your parents and see if they get it. I suspect they will fail).

03:06 – Mind bending riddles with answers to test your logic outside the box.

04:05 – Cool tricks – Easy math games.

Cool tricks and math games that will teach you how to measure time in any unusual circumstances, of course if you get how it works😜 Before the secret is revealed, you will have to rack your brain hard and try to find it out by yourself. Feel free to manipulate the hourglasses as you wish, just do not break them😁 Even if you fail to do this, don’t blame yourself as this task is a really tough one only 10% of people can crack!

06:36 – Text riddles with answers – Quiz questions in English.

A set of tricky text riddles or quiz questions that will make you stretch your brain and use 100% of your creativity and sense of humor! The questions may seem difficult, but actually you don’t need any special knowledge, only your logic and ingenuity🤓 What’s more, your knowledge in sciences won’t help you at all! Are you ready to challenge your brain and test your ability to think logically? Ready, steady, go!

08:05 – Easy math puzzle games for kids.

This math puzzle will force your brain to think (which is good, right?)! The question is easy, but it will take all your brain to find the answer (or just wait till the time is up and see the answer 😅)

09:21 – Visual puzzles – Big challenges.

Cool visual puzzles testing how well you know these famous brands which seem to have been with us our whole life! However, some of them were founded much earlier that the others. Can you find out which of the two rivals is the pioneer and which one is its successful competitor? You don’t need any special knowledge at al, just use your memory 100% and it will prompt an answer! A short puzzle with answers to warm up your brain and give you some interesting facts!

11:59 – Unusual riddle to test your brain outside the box.

TELL me IN THE COMMENTS your answers to the second set of riddles (02:05) and whether these math puzzles for kids were too easy/difficult for you.

Subscribe to 7-Second Riddles:

——————————————————————————————–

Join us on Social Media:

Facebook:

Instagram:

Website:

——————————————————————————————–

For more videos and articles visit:

I know the answer of the thumb nail when it said 1+9+8 cuz one is spelled o-n-e but one starts with o and nine starts with n and eight starts with e

5L + 3L = 8L,, 8L/2 = 4L. I mean just fill both jars exactly half. Add the little one in bigger one. That's it.

(7-3)!x(7-3!)=24

Or

√((7-3)!x(7-3)!)=24

1 + 9 + 8 = 1

Wanna know how

Take 1 and 9 and 8 and spell them now put the first letter of 1 and 9 and 8 together it spells one

15

25

49

Choose the correct answer:

2515 = 0

1018 = 3

3333 = 0

7777 = 0

8809 = 6

5536 = 1

1111 = 0

3529 = 1

9612 = 2

9612 = 2

6666 = 4

7821 = 2

3710 = 1

1515 = 0

2222 = 0

2811 = ?

Mental a oka answer cheppala

Maths m history

Waste riddles

according to 7sec riddles 7+7 equals 15! great stuff …

Ayaw kona ambobo ko sobra yawa

The thumbnail 1+9+8=1 is clickbait.

7+7÷7+7×7-7=?

Oh I just thought the answer was eight because multiplication always comes before addition.

So I thought I'd count it like this:

7×7+7÷7+7-7.

And my answer was 8.

But then I realized the answer was actually "50" due to Bright Side.

For the first question I didnt do it the way people always do it. I took 30 and turned it into 30/2 then simplified it to 15/1 then took the 15 and add 10 = 25 QUICK MATH

U have a 5L cup and a 3L cup. Make 4L.

Me: Pours 4L of water into the 5L cup.

Yewe, hahahhaa..bright jud q math..wla guy sakto kasagaran..hahaha..😁🤭🙃🤣

2 4

4:50 this is wrong

thanks 7-second Riddles

pinky sen i am : grammar question. ha ha

correct the sentence and i am really pinky sen

just from which heaven did the name change from to deb nandi gods knows.

70

@7.50 Am i the only one who gets irritated when seeing those sarcastic answers🏃

in the snake,horse,duck,eagle,crocodile.pig odd one out is snake because only snake don't have legs all have legs.

Almost all the questions are idiotic, they don't make any sense or logic. And you are similar to those questions…. More than you we are more similar as we watch such videos full of such questions….

1:44

u said what math symbols are missing? so i can put any math symbol? alright so i can just make it 7 x 3 – 7 + 3 =/= 24

now thats a more logical answer not ur dumb Einstein couldnt solve answer

The thumbnail looked like it’s had but it’s not 1+9+8=1 right but it does not =1 you must just put a 9 so it = 19

I basically thought the Kangaroo was the odd one because it is the only animal in the picture that normally hops rather than walk or crawl.

First answer is 70

Snake

1+9+8=18

13 is first answera

5 ans is 8+8=16

6 ans is cat

Now they say a number 1/2 means it’s multiplied by two , so if we took a 1L bottle and we 1/2 it will give us 2L?

Logic?

The sand glass problem is inccorect

7 seconds pass.

Now we know 4 mins are left in the big glass

When that is empty it means 11 minutes have pasesd wtf is this logic lmao…

Since we flip it 4+the remaining 7 no matter how u look at it if im wrong then 7+7 is not 15

7+4 is not 15..

If we say big glass 7 mins,we flip

Remaing in small glass,3

Big one restart

When small end 7+3=10

We watch big glass near half empty we get 5 or 6 depending how good we see

So 15 16 when we judge by our eyes

And not deal with math lmao

Don't make us fool

It is 18

For the hourglass riddle, let's see.

You have a 7 minute timer and an 11 minute timer.

When the 7 minute timer runs out, the 11 minute timer has 4 minutes left, as 7 minutes are taken out.

If you then turn the 11 minute timer upside down, the 7 minutes worth of sand that fell to the bottom, will now be at the top. Which means that the

same7 minutes of sand will fall again.Meanwhile, if you turn the 7 minute timer upside down, those same 7 minutes will fall.

Therefore, 7 + 7 = 14.

It's simple. If the two hourglasses are running for 7 minutes and they are both turned over at the same time, the same 7 minutes that fell, will then fall again.

How should it be done?

Like this.

I'm going to represent the hourglasses as H1 and H2

H1=7+0 (7 is the remaining time, and 0 is the time taken), and H2=11+0 (11 is remaining time, 0 is time taken)

After every minute, we should get:

1 minute: H1=6+1, H2=10+1

2 minutes: H1=5+2, H2=9+2

3 minutes: H1=4+3, H2=8+3

4 minutes: H1=3+4, H2=7+4

5 minutes: H1=2+5, H2=6+5

6 minutes: H1=1+6, H2=5+6

7 minutes: H1=0+7, H2=4+7

So far, 7 minutes have passed, and now H1 is now empty, but H2 still has 4 minutes left.

Now flip H1 over, but don't touch H2.

7 minutes: H1=7+0, H2=4+7

8 minutes: H1=6+1, H2=3+8

9 minutes: H1=5+2, H2=2+9

10 minutes: H1=4+3, H2=1+10

11 minutes: H1=3+4, H2=0+11

So far, 11 minutes have passed, and therefore, H2 is now empty.

Additionally, 4 extra minutes had passed from when he flipped H1.

That means 4 minutes of sand fell in H1. Now flip that H1 over again, but again, don't touch H2.

11 minutes: H1=4+3, H2=0+11

12 minutes: H1=3+4, H2=0+11

13 minutes: H1=2+5, H2=0+11

14 minutes: H1=1+6, H2=0+11

15 minutes: H1=0+7, H2=0+11

In summary…

Start both 7 minute and 11 minute timers.

After 7 minutes, turn the 7 minute timer over, but

don'tturn the 11 minute timer over.After the remaining 4 minutes of the 11 timer has passed, there will 4 minutes of sand in the 7 minute timer

Now flip the 7 minute timer again to get those 4 minutes back.

That is to say… 11 – 7 = 4, then 4 + 7 = 11, then 11 + 4 = 15…. or something.

3:27 he didn’t say the line had to be vertical or horizontal? He also didn’t say they had to be equal he said it had to be fine, so I just used my like to make the = sign be a ≠ sign. Technically it isn’t wrong

Your hourglass problem is incorrect.

The correct answer is :

1. Start both hourglasses (don't start the eggs)

2. When the 7 runs out, start your eggs, and flip the 11

3. When the 11 runs out (4 mins cooking so far) flip it

4. When the 11 runs out, stop your eggs ( 4+11 = 15 mins cooking total)

Why 1+9+8=1… because you're stupid😏

very usefull thanks bro

The length and breath of a rectangular wall is 5 cm and 4cm respectively find the cost of painting the wall at the rate of rupees 10 per m

1st answer 70

2nd answer 50

हसबेंड ने ऑफिस में बैठे बैठे फेसबुक पर पोस्ट किया

‘पंछी बनू उड़ता फिरूं मस्त गगन में’

.

.

तभी वाइफ का कमेंट आया

‘धरती छूते ही सब्जी ले आना अपने भवन में

वरना एक भी बाल नही बचेंगे तुम्हारे चमन में!’ 😃😃😝😝😜😜